beauty

I Coloniali Mattifying & Pureness Black Mask

IMG_7835_edited.jpg

I Coloniali is een nieuw Italiaans huidverzorgingsmerk. De producten zijn gecreëerd op basis van kostbare specerijen en kruiden. Ik heb het gezichtsmasker uit de Mattifying & Pureness lijn ontvangen die verrijkt is met lotus en extracten uit de Honingboom. Het masker zou moeten zorgen voor een zuivere en zachte huid. Ik ben erg benieuwd geworden… Jij ook? Lees dan snel verder!

IMG_7851_edited

I Coloniali is gebaseerd op historische apothekers geheimen, wat betekent dat het merk eeuwenoude tradities in leven houdt qua schoonheidsverzorging. I Coloniali is geïnspireerd op de natuur waardoor er in elk product waardevolle ingrediënten zijn verwerkt. In totaal heeft I Coloniali drie huidverzorgingslijnen, namelijk:

Age recover. Deze lijn is verrijkt met de ingrediënten mirre en saffraan. Mirre zorgt ervoor dat de celregeneratie wordt bevordert en saffraan staat er om bekent dat het de zuurstoftoevoer van de huid bevordert zodat huidveroudering wordt tegengegaan.

Hydra Brightening. Deze lijn is verrijkt met zwarte wortel en engelwortel, die er voor zorgen dat de elasticiteit en de zachtheid van de huid worden verhoogd. Ook zorgen de ingrediënten voor een optimale hydratatie van de huid. Deze lijn is vooral geschikt voor de normale huid, maar kan eigenlijk bij elk huidtype worden gebruikt.

Mattifying & Pureness. In deze lijn zijn de producten verrijkt met lotus en extracten uit de Honingboom. Deze twee ingrediënten zorgen voor een ontstekingsremmende en antibacteriële werking waardoor deze lijn meer is bedoeld voor de gecombineerde/vette huid.

Wat ik gelijk al vond toen ik het product voor het eerst zag, is dat de verpakking een luxe uitstraling heeft. Een mooie bruine tube met een subtiele glans. De “dop” van de verpakking is van hout gemaakt wat ik een toffe uitstraling vind hebben.

IMG_7846_edited

De ingrediëntenlijst

Aangezien het een product is voor de gecombineerde/vette huid checkte ik de ingrediëntenlijst gelijk op alcohol, aangezien alcohol vet opneemt. Alcohol kan dan wel een vet regulerende werking hebben, maar niet alle alcohol soorten zijn goed voor de huid. Zo staat er als eerste cetearyl alcohol op de lijst die niet schadelijk is, maar niet veel later zie ik ook benzyl alcohol staan wat helaas niet zo vriendelijk is voor de huid. Ik vind het erg jammer om te zien dat er nog steeds heel veel huidverzorgingsproducten zijn die niet de juiste ingrediënten bevatten. Ook staat er vrij hoog op de lijst parfum, wat helaas ook geen goed ingrediënt is voor je huid.

IMG_7860_edited.jpg

Goed, na de ingrediëntenlijst te hebben gecheckt, ging ik lekker aan de slag met testen. Het masker zou niet voor niets “Black mask” heten als het masker geen zwarte kleur zou hebben. En die geur, is echt amazing! Het deed mij gelijk denken aan een spa/ hotel waar ik onlangs ben geweest. De geur vind ik moeilijk te omschrijven, maar ik weet zeker dat veel mensen het heerlijk zullen vinden!

Ik breng een royale laag van het masker aan op mijn gezicht aan, en laat het zo’n 10 minuutjes inwerken, soms iets langer als ik het vergeet hihi 🙂 Het masker is gemakkelijk van het gezicht af te wassen en na gebruik heb ik een lekker zacht huidje. Ook de geur van het masker blijft nog een tijdje op mijn gezicht achter wat ik helemaal niet erg vind!

IMG_7864_edited

Oké, waar ik minder over te spreken ben is de ingrediëntenlijst. Graag zou ik zien dat I Coloniali dezelfde producten behoud alleen de ingrediëntenlijst aanpast zodat het vriendelijker is voor je huid. Verder vind ik het product een en al luxe uitstralen. De verpakking is erg mooi, en de geur is echt fantastisch! Ik hoop dat I Coloniali in de toekomst komt met producten die alleen maar huidvriendelijke ingrediënten bevatten, want dan ben ik in ieder geval fan.

I Coloniali is te koop bij Douglas en dit masker kost €25,50

Heb jij al wat van dit nieuwe merk geprobeerd?

Dit product heb ik ontvangen ter review*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s