beauty

Ecooking Acne Life Savers

IMG_8199_edited_edited

Deze drie producten van Ecooking beloven echte acne life savers te zijn. Nu heb ik zelf geen acne, maar wel regelmatig last van een onzuivere huid. Ik was mega benieuwd of deze producten mij van de onzuiverheden af konden helpen. Benieuwd? Lees snel verder!

Ecooking Clay Mask €30,55 IMG_8208_edited.jpg

Het merk Ecooking komt uit Denemarken. Het is een klein bedrijf waar alle producten gevuld worden met de hand, hoe gaaf is dat?! Tegenwoordig zie je dat nog maar weinig en zelf vind ik het altijd erg leuk en speciaal als producten nog echt met de hand worden gemaakt, is een keer wat anders als al die producten die door machines worden gemaakt (daar is overigens niks mis mee hoor).

Het Ecooking Clay Mask is een diepreinigend masker dat de poriën verkleint, voorkomt onzuiverheden en is vooral voor de vette huid bedoeld. IMG_8212_edited.jpg

Ecooking maakt alleen maar gebruik van natuurlijke ingrediënten. Zo zorgt de combinatie van iris-extract, zinkzout en vitamine A voor het reinigen van de huid, verfrissen en energie. Pseudoalteromonas (ja dat is een ingrediënt en niet iemand uit de geschiedenis boeken) heeft een herstellende en beschermende werking en hydrateert de huid.

Het masker ruikt erg fris. Ik breng het masker gelijkmatig aan op mijn huid en laat het opdrogen. In het begin brand het masker heel erg op mijn huid, zeker geen prettig gevoel. Na een aantal minuten trekt dat langzaam weg. Als het masker is opgedroogd, was ik het met water van mijn gezicht. Mijn huid voelt na gebruik wat stroef aan. Of ik het idee heb dat dit masker mijn onzuiverheden verminderd? Nee, en het masker geeft mijn huid verder ook geen boost, dus helaas vind ik dit geen aanrader.

Ecooking Clay Mask

Ecooking Acne Serum €52,78

IMG_8259_edited_edited.jpg

En dan het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was: het Ecooking Acne Serum. Het serum heeft een actieve formule die de huid beschermt tegen puistjes en acne én het serum belooft de poriën te minimaliseren. IMG_8254_edited.jpgHet serum bevat salicylzuur dat bacteriën op het huidoppervlak bestrijdt en dus geschikt is voor de vette, acne gevoelige huid.

Het serum heeft een vloeibare gel substantie. Ik gebruik het serum elke avond vóórdat ik mijn crème aanbreng. Zelf gebruik ik twee pompjes en dat is genoeg voor mijn hele gezicht. Het serum trekt snel in de huid en voelt een beetje plakkerig in het begin, maar dat verdwijnt snel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel vertrouwen in het serum had, maar de volgende ochtend waren mijn onzuiverheden zeker verminderd. Niet verdwenen, maar in ieder geval minder opvallend en rood. Echt een topper wat mij betreft!

Ecooking Acne Serum

Ecooking 24 Timers Creme €40,75

IMG_8265_edited.jpg

And last but not least de Ecooking 24 Timers Creme. Wat ik sowieso al een pluspunt vind, is dat de crème niet specifiek voor ochtend of avond is bedoeld. Zo hoef je geen twee crème’s aan te schaffen én het scheelt ruimte in je toilettas 😉 De 24-Hour Cream is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, jonge huid. IMG_8268_edited.jpg

Nog een pluspunt vind ik dat de crème komt met een pompdispenser. Zo komt de crème niet in aanmerking met de lucht en gaat de werking van de crème niet verloren. De ingrediëntenlijst ziet er net zoals bij de andere producten goed uit. Alleen maar natuurlijke ingrediënten, echt top!

De crème heeft een erg romige en dikke substantie, en die geur…. Whaaa heel erg lekker! Ik ben niet goed in geuren omschrijven, maar deze geur heeft iets kruidigs, niet te overheersend waardoor ik de geur erg kan waarderen. Normaal ben ik helemaal niet van kruidige geuren namelijk, dus wellicht dat meerdere mensen deze geur lekker zullen vinden. Zoals ik al zei is de crème vrij dik, waardoor mijn gezicht gelijk gehydrateert aanvoelt. Een erg fijn gevoel en de geur blijft ook nog een tijdje hangen, mmm. Nu met de warme dagen gebruik ik zelf liever een lichtere crème, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ja, ik ben fan!

Ecooking 24 Timers Creme

IMG_8276_edited.jpg

Twee van de drie producten zitten nu vast in mijn skincare routine omdat ik ze gewoon zo heerlijk vind! Het masker is het niet voor mij, maar het serum en de crème des te meer. Ecooking was een merk waar ik wel eens wat van had gehoord maar nog niet eerder zelf had geprobeerd. Ik vind vooral het verhaal achter het merk ontzettend leuk want er zijn nog maar weinig bedrijven waar producten met de hand worden gemaakt en worden gevuld. Echt uniek!

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s