beauty

Sans Soucis Beauty Elixers

IMG_9474_edited.jpg

Sans Soucis, een  prachtig merk waar ik al meerdere keren producten van heb mogen testen. Zo ook deze nieuwe Beauty Elixers. In totaal zijn er vier varianten uitgekomen, elk voor een specifieke huidbehoefte of om samen te mixen. In dit artikel test ik het 3 in 1 Multi Protection serum en de Ultra Matte serum. Benieuwd? Lees snel verder 🙂

Sans Soucis 3 in 1 Multi Protection serum €22,50

IMG_9421_edited.jpg

Een van de twee serums die ik opgestuurd kreeg is het 3 in 1 Multi Protection serum. Dit serum zou je huid tegen alle soorten luchtvervuiling moeten beschermen. Aangezien de lucht steeds vuiler wordt lijkt dit me al een goede reden om het serum te gebruiken. Daarnaast beschermt het serum je huid ook nog tegen UV-, infrarood, blauwe lichtstralen en vrije radicalen. Zonbescherming is altijd welkom, want ook al schijnt de zon niet, er zit altijd UV straling in de lucht.  De verpakking zelf is basic, maar het is wel gelijk duidelijk waar het product voor dient. Ook fijn is dat deze elixer eigenlijk voor elke huid kan worden gebruikt. IMG_9428_edited.jpgDe ingrediëntenlijst van het 3 in 1 Multi Protection serum.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Perzikbloesem en witte gemberextract herstellen de vochtbalans in de huid. Altijd fijn. IMG_9452_edited.jpg

Beide elixers komen met een pipet als applicator. Zelf vind ik dat altijd wel erg fijn werken. Je kunt de serums zowel ’s avonds als ’s ochtends aanbrengen. Het is maar net wat je zelf fijn vind. Ik zelf gebruik ze ’s ochtends voordat ik mijn make-up aanbreng zodat mijn huid de gehele dag goed beschermt is tegen luchtvervuiling en Uv-straling.

Ik verdeel ongeveer een pipet over mijn gezicht en hals. Als eerste valt me de geur op. Een erg aangename zachte geur. Niet al te aanwezig, wat ik bij huidverzorging ook liever niet heb. Het serum trekt na het aanbrengen op de huid erg snel in. Of het serum mijn huid ook daadwerkelijk beschermt, kan ik niet met 100% zekerheid zeggen, omdat je dat met het blote oog niet kan zien. Wel geeft het mij een goed gevoel dat het serum eigenlijk je huid tegen alle soorten luchtvervuiling en Uv-stralen beschermt. Ook geeft dit serum mijn huid een soort boost qua hydratatie. Mijn huid straalt naar gebruik, en dan niet op een vettige manier, maar gewoon een mooie subtiele glans.

Sans Soucis Ultra Matte Serum €22,50IMG_9432_edited.jpg

En dan het Ultra Matte serum. Het serum belooft, zoals de naam al zegt, je huid een gematteerde uitstraling te geven. De ingrediënten komkommerextract en maïszetmeel voorkomen de productie van overtollig talg, hydrateren de huid zonder die vettig te maken, voorkomen mee-eters en ontstekingen én beloven voor een gladde huidstructuur te zorgen. Klinkt als een serum wat op mijn lijf geschreven is. Al de bovenstaande genoemde huidproblemen komen mij heel herkenbaar voor. Daarom was ik ook razend benieuwd of het product echt alles nakomt wat hij belooft te doen. IMG_9443_edited.jpgDe ingrediëntenlijst van het Ultra Matte serum.

En ja, toen kwam ik er al snel achter dat het product geen goede ingrediënten bevat. Wat vaak is bij producten tegen de vette huid is dat de producten Alcohol bevatten. Ja, dat is effectief tegen de glimmende laag op je gezicht, maar goed voor je huid is het zeker niet. Vervolgens zit er ook nog parfum in het serum. Blij word ik dus zeker niet van deze ingrediëntenlijst.

Ook bij dit serum verdeel ik ongeveer een pipet over mijn gezicht en hals. Dit serum heeft een andere geur als het 3 in 1 Multi Protection serum, iets frisser. Wel erg lekker. Ook dit serum trekt snel in de huid. Zie ik echt verschil tussen mijn huid met voordat ik het serum heb aangebracht en na dat ik het serum heb aangebracht? Minimaal. Ondanks ik dat wel had verwacht aangezien Alcohol als tweede op de ingrediëntenlijst staat en uitdrogend werkt. Vreemd dus. Dit product raad ik je daarom ook niet aan. Het matteert nauwelijks, na gebruik voelt mijn huid trekkerig aan en ook de ingrediëntenlijst is niet bepaald goed te noemen. Erg jammer. IMG_9411_edited

Gemengde gevoelens heb ik over de nieuwe Beauty Elixers van Sans Soucis. Het 3 in 1 Multi Protection serum lijkt me een goed product, maar of het ook echt beschermt weet ik dus niet zeker. En dan het Ultra Matte serum. Erg jammer om te zien dat de ingrediënten gewoon niet goed zijn. Ik zou graag in de toekomst zien dat Sans Soucis alleen maar of in zekere hoogte natuurlijke ingrediënten in hun producten zou verwerken. Dit gewoon omdat het zo’n mooi merk is en ik het dan jammer vind om dit te moeten zien.

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

 

 

 

2 gedachten over “Sans Soucis Beauty Elixers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s