beauty

Teaology Face and Neck Mask, Face Cream en Cleanser

IMG_9499_edited.jpg

Teaology is een merk waar ik tot voor kort nog geen kennis mee had gemaakt. De afgelopen weken heb ik volop een aantal producten getest en daar zijn diverse artikelen over online gekomen waarin ik mijn ervaring met jullie deel. Zo ook vandaag test ik weer drie producten. Lees snel verder!

Teaology Hydrating & Brightening Face and Neck Mask €6,69IMG_9504_edited.jpg

Als allereerst testte ik het gezichtsmasker. Teaology heeft verschillende maskers in hun assortiment waarvan ik de variant ‘Hydrating & Brightening’ heb ontvangen. Dit masker is verrijkt met een serum van blauwe thee. Blauwe thee staat er om bekend dat het van nature vol zit met antioxidanten en vitamine. Dat zorgt er voor dat het de beschadigde huid door invloeden van buitenaf herstelt. Ook bevat het masker hyaluronzuur wat de huid intensief hydrateert. Het masker belooft ook onzuiverheden zichtbaar te verminderen. Het sheetmask zelf bestaat uit katoenvezels die er voor zouden moeten zorgen dat het masker perfect aansluit bij ieder gezicht. Klinkt goed, maar werkt het ook?

IMG_9505_edited.jpg

Gebruiksaanwijzing

Ik moet zeggen dat hoewel het masker belooft dat het perfect zou aansluiten op je gezicht, dat bij mij totaal niet het geval was. Het masker was als eerste veel te groot voor mijn gezicht dus hij sloot al niet mooi aan. Ook bleef het masker niet zitten als ik stond, dus moest ik er bij gaan liggen. Op zich geen groot probleem, maar doordat het masker niet goed aansloot aan mijn gezicht, heb ik minder het idee dat het masker goed zijn werk kon doen. Ook is het masker heel erg doordrenkt met serum dat het zelfs liggend van mijn gezicht ‘af droop’.

Na 10-20 min heb ik het masker verwijderd en het overtollige serum in mijn huid gemasseerd. Ik moet wel zeggen dat het serum erg snel in mijn huid trok wat ik persoonlijk wel erg fijn vind. Ik zelf heb last van onzuiverheden maar of die ook echt vermindert waren na gebruik? Nee, maar ik denk ook niet dat dat na 1x gebruik mogelijk is. Het eindresultaat: een mooie glowy huid die gehydrateerd aanvoelt. Erg handig is het masker niet in gebruik, maar het eindresultaat is eigenlijk precies wat het masker belooft.

Teaology Matcha Fresh Cream €38,71IMG_9512_edited.jpg

Yesss I love gel substanties in gezichtscrèmes en dan ook nog met een Matcha geur. Perfecter kan het haast niet. Ik kon daarom ook niet wachten om deze crème uit te proberen. De crème belooft intens hydraterend te zijn en de huid te beschermen tegen luchtvervuiling en UV straling.

IMG_9541_edited.jpg

Ingrediëntenlijst

Hoe enthousiast ik in eerste instantie was, veranderde dat weer nadat ik de ingrediëntenlijst las. Er zitten helaas verschillende irriterende geurstoffen in de crème, zoals Parfum en Linalool.

IMG_9533_edited.jpg

Mmm heerlijke substantie! Het is echt een gel. Erg verkoelend en licht op de huid. De crème is daarom erg geschikt voor een gecombineerde/vette huid. De geur is lekker fris. De crème trek snel in de huid wat ik altijd wel prettig vind. Mijn huid voelt wel fijn aan na gebruik, maar echt gehydrateerd kan ik het niet noemen.

Klein nadeel vind ik wel de ingrediënten en dat de crème in een potje zit. Een potje is minder hygiënisch en doordat er zuurstof bij het product komt verliest het zijn werking. Erg zonde dus.

Teaology Black Matcha Micellar Jelly Reinigingsgel €18,31IMG_9549_edited.jpg

Deze Micellar Jelly cleanser maakt, zoals de naam al aangeeft, gebruik van de micellaire technologie. Misschien komt het je bekent voor door micellair water. Deze cleanser werkt eigenlijk hetzelfde. Hij ‘trekt’ als het ware al het vuil en make-up aan. Ook bevat de cleanser houtskool bolletjes die ontgiftend werken en die ook make-up en onzuiverheden verwijderen.

IMG_9551_edited.jpg

Ingrediëntenlijst

Ook helaas bevat deze cleanser Parfum en Linalool. Ingrediënten die ik gewoon liever niet op mijn gezicht gebruik.

IMG_9565_edited.jpg

En dan de substantie. Het is een echte reinigingsgel die daarom perfect werkt voor een gecombineerde/vette huid. Zoals je kan zien bevat het product kleine bolletjes. Die bolletjes knappen als je je gezicht aan het reinigen bent. Dat ziet er uit zoals de bovenste ‘swatch’ op mijn hand. Daarbij komt houtskool vrij wat ontgiftend werkt.

Ik moet zeggen dat ik de gel erg fijn vind in gebruik. De geur is precies hetzelfde als de Matcha Fresh Cream, hmmm heerlijk. Mijn make-up wordt gemakkelijk verwijdert en mijn gezicht voelt na gebruik schoon aan. Wel jammer van de ingrediënten.

IMG_9586_edited.jpg

Ik weet niet zo goed wat ik nou van deze producten moet vinden. Het masker is niet prettig in gebruik, maar het resultaat is zoals belooft. De crème en de cleanser zijn daarentegen wél fijn in gebruik, maar daar zijn de ingrediënten weer niet helemaal goed van. Lastig… Eerlijk? Als jou het niks uitmaakt wat voor ingrediënten je gebruikt op je gezicht, dan zijn het erg fijne producten in gebruik. Maar ik zelf kijk wel naar de ingrediënten en dan vind ik het gewoon niet fijn om deze producten te gebruiken. Dus let jij net zoals ik op de ingrediëntenlijsten? Dan raad ik je de producten niet aan.

Teaolgy Hydrating & Brightening Mask

Teaology Matcha Fresh Cream

Teaology Black Matcha Micellar Jelly Reiniginsgel

Kijk jij voor dat je een skincare product aanschaft naar de ingrediëntenlijst?

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s