beauty

Foamie Shower Sponge Aloe You Vera Much

IMG_0367_edited.jpg

Foamie is een merk waar ik tot voor kort nog nooit van had gehoord, totdat ik het plotseling overal voorbij zag komen op social media. Mijn interesse was gewekt en toen ik er toevallig tegen aanliep bij de drogist kon ik het niet laten liggen. Ik heb het product getest en in dit artikel lees je mijn ervaring. Scrol snel verder!IMG_0373_edited.jpg

Foamie is een verzorgingsmerk wat nog niet heel bekend is. Hun assortiment bestaat voor nu nog alleen uit shampoo bars en shower sponges. Nu zul je je afvragen wat deze sponzen zo bijzonder maakt. Het is namelijk geen normale spons waar je zelf nog douchegel op moet doen, want dat zit er al in! In de spons zitten zeep “korrels” die je activeert zodra je de spons nat maakt. Ook goed voor het milieu, want dat scheelt weer plastic flessen.

Niet alleen is het een erg handig product, het is ook nog veilig voor je huid. Het product bevat namelijk geen sulfaten, siliconen en lilial (parfum soort). IMG_0377_edited.jpgHier nog even een close-up van de ingrediëntenlijst.

Wat ik wel opvallend vind is dat er staat dat er geen lilial (parfum) in het product is verwerkt, maar vervolgens staat er wel fragrance in de ingrediëntenlijst…IMG_0379_edited.jpg

In totaal zijn er drie verschillende soorten Foamie shower sponges. In het assortiment zitten de geuren kokos, Aloë Vera en bessen. Ik nam de Aloë Vera variant mee naar huis. De frisse en schone geur komt je gelijk tegemoet als je de spons uit de verpakking haalt. HmmmIMG_0384_edited.jpg

De spons begint eigenlijk al gelijk te schuimen na het nat gemaakt te hebben. Wel moet je de korrels even activeren door een paar keer in de spons te knijpen. Na het gebruik spoel je de spons af en kan je hem ergens ophangen om te drogen. Gemiddeld zou je de spons ongeveer 30 wasbeurten kunnen gebruiken.

Ik ben er zeker van overtuigd dat dit product goed is voor het milieu, want het scheelt plastic douche flessen maar of het uit hygiënisch oogpunt ook goed is weet ik niet zo goed. De spons is namelijk vochtig en dus een broedplaats voor bacteriën. Wel is dit zeker een handig product voor op reis. Je hoeft geen douche gels en washandjes meer mee te nemen. Scheelt toch weer een beetje ruimte in je koffer ;).

IMG_0392_edited.jpg

Ik vind het zeker een heel leuk concept en ik ben benieuwd naar wat Foamie nog meer in de toekomst aan haar assortiment zal toevoegen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het uit hygiënisch oogpunt misschien niet helemaal een aanrader vind. Voor op reis is het wel mega handig en het product is voor het milieu ook onschadelijk. Het is dus maar net wat jij zelf belangrijk vind.

Ben jij al bekend met Foamie?

Foamie is o.a te koop bij Etos. De Foamie shower sponge kost €5,95

 

Een gedachte over “Foamie Shower Sponge Aloe You Vera Much”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s